ÖTCSILLAGOS BELSŐ DESIGN1 HOTEL - BEAUTY - WELLNESS - SHOPPING2 EXCLUSIVE NAGYMÉRETŰ HOTEL SZOBÁK3
>

Professzionális fogtisztítás - Hotel Zena Hévíz - Direkt foglalás a legjobb áron!

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


PROFESSZIONÁLIS FOGTISZTÍTÁS

Egy módon kerülhetjük el a fogorvost: ha minél gyakrabban járunk hozzá higiéniás kezelésre. Azok, akik évente legalább kétszer részt vesznek egy jó alapos szájhigiénés kezelésen, minden valószínűség szerint egész életükre megtarthatják fogaikat, nem kell költséges pótlásokra költeniük nyugdíjas éveikben.

A szájhigiéniai kezelés legalább olyan lényeges az egészséges fogápolásban, mint a fogmosás. Ez utóbbi semmilyen módon nem váltja ki ez előbbit, mert attól, hogy nagyon alaposan és hatékonyan mosunk fogat, még szűkségünk van erre a kezelésre is.

A SZÁJHIGIÉNIAI KEZELÉS LÉNYEGE

Röviden? Nem lesz rossz a leheletünk, ha a fogorvos leszedi a fogkövet.

Kevés páciens van tisztában azzal, hogy még a legalaposabb fogmosás sem tudja tökéletesen tisztává varázsolni fogaikat, ezért időről időre ellenőriztetnünk kell, hogy nem rakódott-e le az ínyük és fogaik találkozásánál a rossz szájszagot okozó fogkő.

A fogkő a lehető legártalmasabb képződmény szánkban. Az évek során savat választ ki magából, szétrombolja fogainkat és a fogakat tartó csontszerkezetet, így a fogak sorra kihullnak.

Ezt a kezelést mindenkinek ajánljuk kortól, nemtől és szájegészségi állapottól függetlenül.

MI TÖRTÉNIK A SZÁJHIGIÉNIAI KEZELÉS SORÁN?

A higiéniai alapcsomag egy alapos szájüregi tisztító kúrát takar. Ennek során a szakember fájdalommentesen letisztítja fogaink felületét, eltávolítja a fogkövet azokról az amúgy hozzáférhetetlen és láthatatlan felületekről is, amelyeket a fogkefe sem ér el.

Esetenként finom homokkal kifújja a szennyeződést a fogak közül, majd végül lepolírozza a fogak felszínét.

Attól függően, mennyire szennyeződöttek fogaink és ínyünk, a kezelés 20-40 percet vehet igénybe. A kezelés alapvetően nem jár fájdalommal. Enyhe érzékenység tapasztalható, ha a fogak nem egészségesek, vagy a fognyaki részen kopás található.  

Természetes velejárója a kezelésnek, ha a fogíny enyhén vérzik, hiszen a fogak és íny közötti részeken is el kell távolítani a fogkövet. Ez a vérzés pár percen belül eláll, nincs jelentősége.

Egy ilyen kezelés egyben előfeltétele minden más fogorvosi kezelésnek is, hiszen egy nem higiénikus szájüregben semmilyen kezelést nem szabad végezni.

A kezelést a legtöbb esetben egy röntgenvizsgálat előzi meg, hogy az orvos megbizonyosodjon arról, nincsenek-e komoly gyulladások a szájában.

KEZELÉS UTÁNI TUDNIVALÓK

A higiéniás kezelést érdemes legalább évente egyszer megismételni, ez egyben az összes Zena által biztosított garancia feltétele.

A higiéniai kezelésnek semmilyen mellékhatása nincs, enni és inni a kezelés után közvetlenül is lehet.
Nyitva: H-V 8.00 - 20.00
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz